Google Takeout – ny design för utmärkta tjänsten

google-takeout-nya

Google Takeout är tjänsten där du kan ladda ned precis allt du har sparat på Gmail, Drive och alla andra tjänster hos Google.


Om man tänker lämna Google för en annan tjänst eller helt enkelt bara stänga ner sitt konto – då är Takeout räddningen om man vill spara alla sina filer.

Redan sen tidigare har det varit hyggligt enkelt att använda Takeout. Bara att kryssa för de tjänster som man vill spara från, låt Google göra jobbet med att lagra allt i zip-filer och ladda sedan ner dem till datorn.

Nu har Mountain View-företaget dock uppdaterat tjänsten med ett nytt utseende och det är såväl gladare ikoner som enklare hantering som gäller.

Tar bra några timmar

Det tar olika lång tid för att all information ska sparas ned och göras tillgänglig för nedladdning, allt handlar om hur många filer man sparat på sig sen det berörda kontot skapades.

För mig tog det bara några få timmar och då har jag inte mer än 7 GB sparat hos Google. 1.11 GB på Drive, 0.55 GB på Gmail och 5.45 GB är foton på Google+ – och det får ändå sägas vara en liten mängd information jämfört med vad många sparat på sig genom åren.

Tänker du byta till Microsoft Office 365, stänga ner ditt Google-konto eller är bara nyfiken? Prova Google Takeout och spara ditt digitala liv idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.