Lumia Cyan nu till tusentals telefoner i limbo – Denim på gång

nokia-lumia-930

Lumia Cyan släpps till alla med testversionen

Många av de som kört testversionen av Cyan för Windows Phone har varit utelåsta från den färdiga uppdateringen då problem gjort att man inte kunnat göra en ominstallation på ett säkert sätt.

Det har heller inte varit möjligt att gå tillbaka till den gamla versionen innan Cyan och därför befinner sig just nu flera tusen telefoner i en form av limbo där man varken sett ut att komma framåt eller bakåt.

Berör ett hundratal modeller

Tacksamt nog verkar det dock som att saker och ting börjar röra på sig nu då ett hundratal telefonmodeller med Windows Phone äntligen kan uppdatera till den färdiga versionen av Cyan. Det här gäller inte bara olåsta telefoner utan även många av de operatörslåsta som finns.

Microsoft har gått ut med att de som ännu inte fått sin uppdatering inte behöver vara oroliga. Redmond-företaget arbetar just nu med att öppna upp för alla befintliga telefoner som berörs och det kan dröja ytterligare några dagar för en del.

Efter att Cyan har rullat ut till alla Windows Phone-telefoner som stöds så kan vi snart se fram emot nästa stora uppdatering, nämligen Lumia Denim.

Lumia Denim innan årsskiftet

Bland nyheterna som är att vänta finner vi stöd för digitala assistenten Cortana på fler marknaden, bland annat den engelska och kinesiska, och möjligheten att placera tiles i foldrar.

Det kommer även möjligheten att slå ihop sms eller skicka dem vidare till en ny mottagare. Alarmappen ska kunna få inställningabara snoozetider och man kan nu skapa en speciell startskärm där bara utvalda appar går att använda.

Lumia Denim kommer att släppas någon gång innan årsskiftet 2014/2015.

Nyhetskälla är Neowin

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.