Samsung startar Beta-program för Android 7.0 — kommer till Galaxy S7 & Galaxy S7 Edge

Android Logo 950 x 500

Samsung planerar ett Beta-program för att ta Android 7.0 “Nougat” till mobiltelefonerna Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge. Det visar nya uppgifter som pekar på att den sydkoreanska tillverkaren nu snabbar upp arbetet med Googles senaste version av Android.


Många tillverkare arbetar just nu med att skapa egna varianter av Android 7.0 (eller Android 7.1) till sin mobiltelefoner och surfplattor. Vi vet sen tidigare att kinesiska uppstickare som Huawei, och tyngre namn som Motorola, Sony och LG har kommit långt i sitt arbete. Samsung har det däremot varit tyst kring — men nu vet vi kanske vad de har på gång.

Ett Beta-program för den brittiska marknaden där användarna kan anmäla sig för att prova Android 7.0 på sina Galaxy S7- och Galaxy S7 Edge-telefoner. Mjukvaran är inte färdig för den breda massan, men det är ett utmärkt sätt för Samsung att testa om den kommande uppdateringen fungerar bra eller inte.

Tråkigt nog är det inte Samsung själva som gått ut med officiella uppgifter. Istället har en forummedlem på webbsajten XDA Developers hittat referenser i Galaxy Apps Store för den brittiska marknaden. Den som vill prova Android 7.0 måste registrera sin mobiltelefon i Galaxy Beta-programmet, men i skrivande stund är det ingen som har lyckats.

Färdiga uppdateringen kan släppas tidigt 2017

 


Samsung har alltså inte öppnat slussarna för testarna men vi hoppas givetvis att det sker inom kort, och att Beta-programmet även når oss i Sverige. Det är allmänt känt att Samsung kan dröja flera månder innan de släpper nya, stora uppdateringar till sina mobiltelefoner. Än värre är det för de med operatörslåsta enheter där mobiloperatörerna kan fördröja uppdateringarna ytterligare några månader för att göra egna ändringar.

Redan i september kom de första indikationerna på att Samsung påbörjat interna tester med Android 7.0 och Galaxy S7. I augusti släpptes den officiella mjukvaran av Google, så utvecklingen har pågått ett tag nu. Och kanske vill Samsung snabba upp lanseringen av uppdateringar efter att företaget stämts i Holländsk domstol för “dålig uppdateringspolicy för mjukvara till Android-telefoner” tidigare under 2016.

Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge fick sina uppdateringar till Android 6.0 i februari i år, närmare fyra månader efter att Google släppte Android Lollipop. Om Samsung håller samma tidsram för Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge med Android 7.1 kan de första uppdateringarna skickas ut till olåsta telefoner i januari nästa år.

Läs mer om nyheten på Neowin.