Diablo 1 kommer till Diablo 3 — Necromancers gör bejublad återkomst

blizzard diablo 3

Blizzard har avslöja nästa stora lansering i Diablo-serien. Där alla trodde att Diablo 4 skulle presenteras togs istället ett stort steg bakåt, hela vägen tillbaka till första spelet.

Diablo kommer att återskapas i Diablo 3 — komplett med 16 nivåer av helvetesfigurer, fyra huvudbossar och även ett specialfilter som gör grafiken pixlig. Karaktärerna kommer också att vara låsta till åtta riktningar när de rör sig, något som kommer att kännas ovant för många.

Frank Pearce är utvecklingsansvarig på Blizzardo och han säger att det kommer att finns många hemligheter att hitta i nya Diablo 1. Pearce säger också att om man älskar Diablo kommer nya spelet att vara en ordentlig nostalgitripp.

Samtidigt med ny-gamla Diablo passade Blizzard även på att avslöja nästa klass som kommer till Diablo 3. Och kanske är vi inte helt förvånade att necromancern äntligen gör sin bejublade återkomst till serien.

“Necromancers kan vänta sig ett mörkare, mer kontrollerat spel centrerat runt livsmaterial som blod och ben. Karaktären bygger på en filosofisk, pragmatisk framtoning mot liv och död. De är som en beräknande dirigent kring liv och död.”

necromance-diablo-corpse-explosion

Den ny-gamla klassen som en del av Rise of the Necromancer, komplett med ett in-game husdjur, två extra karaktärsplatser, två tabbar i förvaringslådan, ett porträtt, en banner, ett sigil och slutligen en vimpel.

Expansionspaketet har inte fått en prislapp än men känt är åtminstone att lansering sker under nästa år.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.