Samsung Quick Share på gång till Windows 10

microsoft windows 10 logo 2019

Quick Share är Samsungs motsvarighet till Apple AirDrop, men för Android-telefoner. Och snart kommer Quick Share att fungera även med Windows 10.

Fördelen med Quick Share (och AirDrop) är att du snabbt kan dela filer via WiFi och Bluetooth. Det går sekundsnabbt och är enkelt att hitta rätt enheter att dela med.

Lästips: Samsung Quick Share fungerar precis som Apple AirDrop

Samsung Quick Share fungerar normalt bara på Android-telefoner, men det verkar som att funktionen är på väg till Windows 10. Vilket inte förvånar oss, Samsung har ett långvarigt och nära samarbete med Microsoft.

Enligt webbsajten aggiornamentilumia.it finns Quick Share snart att ladda ner från Microsoft Store. Och de tror det efter att ha kommit över en skärmdump visar Quick Share-appen i appbutiken.

Idag vet vi inte exakt hur funktionen kommer att fungera på Windows 10. Vi hoppas så klart på att få dela filer snabbt från mobil till dator via hemnätverket – även från mobiler som inte är från Samsung.

Du kan läsa mer om nyheten här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.