Hur många användare har Disney Plus? (februari 2021)

Disney

Disney Plus har vuxit kraftigt ända sen lanseringen, och snart når filmtjänsten den extra milstolpen 100 miljoner användare. Detta enligt Disneys egna kvartalsrapport.

Disney hade en målsättning att nå mellan 60 och 90 miljoner användare inom fem år. Efter att ha krossat det målet så höjer Disney siffran till 260 miljoner istället.

Lästips: Alla nyheter till Disney+ i februari (2021)

Nämnvärt i sammanhanget är att Netflix som jämförelse har 204 miljoner användare. Och om Disney Plus fortsätter växa med 8 miljoner användare per månad så kan filmtjänsten gå om Netflix inom kort.

En anledning till att Disney Plus gått så starkt är den rådande pandemin. Från andra till tredje kvartalet ökade tjänsten med 24 miljoner nya prenumeranter, eller en ökning med nära 72 procent.

Det är inte klarlagt hur många nya prenumeranter som tecknat sig för månads- eller årsprenumeration eller hur många som skaffat Disney Plus med ett erbjudande.

I december avslöjade Disney sin plan för de kommande 100 filmerna och tv-serierna som företaget ska producera eller köpa in. Runt 80 av dessa kommer att landa på filmtjänsten i framtiden; bland annat flera titlar i Marvel- och Star Wars-universumen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.