Samsung NX Mini – tunn ”selfiekamera” med fokus på vidvinkel

samsung-nx-mini

Samsung NX Mini är en ny kameramodell som fokuserar på att vara liten men ändå kunna erbjuda bytbar optik.

Målgruppen för den nya kameran är de som tycker om att ta så kallade ”selfies”, eller egentagna självporträtt, och lägga ut dem på olika sociala medier.

Därför är det vidvinkelobjektiv som gäller för NX Mini och de ackompanjeras av kamerans sensor på 1 tum (13,2 x 8,8 mm). Upplösningen som anges är 20.5 megapixel och det är en imponerande funktionslösning i NX Mini som Samsung presenterat med tanke på att kamerahuset är 22.5 millimeter tjockt.

Specifikationer kring Samsung NX Mini pekar på en kamera som klarar ISO 25 600 (tänk inte ens tanken!), slutartid på 1/16 000 sekund och möjligheten att filma i 1 920 x 1 080 med 30 fps. Batteriet räcker för inte mindre än upp till 650 bilder på en laddning – imponerande många tycker jag.

Hur ligger då priset för den här kameran? Jo, cirkapriset är 3 600 kronor med ett 9mm-objektiv och 4 500 kronor med ett zoomobjektiv på 9-27mm. Om det är prisvärt återstår att se.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.