Samsung Gear S3 & Gear S2 kan användas med iPhone-telefoner — ny iOS-app släppt

Samsung Gear S2

Samsung har släppt sin första iOS-applikation för smartklockorna i Gear-serien. Det betyder att de med en Gear S2 eller Gear S3 nu kan använda dem med iPhone-telefoner, precis som Fit 2 med sin egna Fit-applikation.

Ett stort steg i rätt riktning för Samsung men tänk på att det fortfarande finns stora restriktioner satta av Apple. Även om Gear S2 och Gear S3 nu fungerar med iPhone-telefoner så får smartklockorna inte göra speciellt mycket på dem.

Apple begränsar tillgången till många funktioner och inbyggda applikationer för att reservera detta till egna Apple Watch. Ett smart drag som vi förstår, men som begränsar stort för alla andra.

”Även om tillgängliga funktioner kommer att variera beroende på enhet så kan iOS-användare ta nytta av Gear S3:s tidslösa design, vatten- och dammskyddet (IP68) såväl som inbyggda GPS, altimeter, barometer och speedometer-sensorerna”, säger Samsung om Gear S3.

Det går även att ställa in specifika applikationer direkt på klockorna, göra individuella inställningar, kontrollera uppdateringar och notifieringar samt mer. Det viktigaste för många är att kunna se träningsinformation, datum och tid samt notifieringar för SMS/e-post och samtal. Och allt det finns med.

Apple Watch 950 x 500 px
Har du en iPhone är Apple Watch det bästa valet. Den kan helt enkelt göra mer än alla andra med iOS.

Om du har en iPhone idag och ännu inte köpt en smartklocka, eller smartwatch som det ofta kallas, så rekommenderar vi Apple Watch. Inte nödvändigtvis för att det generellt sett är den bästa smartklockan, utan för att du har en iPhone och med den fungerar Watch optimalt.

Har du istället en Android-telefon rekommenderar vi Huawei Watch som bästa smartklocka för de med lite mindre handleder, och Gear S3 för de med lite större. Den senare är dessutom bäst anpassad för Samsungs egna mobiltelefoner, så har du en sådan kan Gear S3 (eller Gear S2) vara bäst.

Ladda ner Samsungs nya iOS-app för Gear S2 och Gear S3 här. Har du en Samsung Gear Fit 2 är det denna app som gäller istället.

Har du en smartklocka? Skriv gärna en rad och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.