Samsung Gear S2 – ny uppdatering ökar batteritiden

Samsung Gear S2

Har du en Samsung Gear S2? Då lär du uppskatta den senaste uppdateringen till smarta armbandsuret som påstås ge längre batteritid tack vare en mängd optimeringar av mjukvaran.


Sen tidigare har Gear S2 kunnat leverera två till tre dagars batteritid per laddning vid normalt bruk och vad vi har att vänta efter version R730TUVU1AOL3 återstår att se. Den lilla uppdateringen på endast 4,85 MB gör inte mycket väsen av sig men påstås ge förhållandevis stora förbättringar efter installation på Gear S2.

Uppdatera via Gear Manager

För att installera uppdateringen används Gear Manager så börja med att kontrollera om applikationen behöver uppdateras. När det klart får du antingen en automatisk notifikation om att en uppdatering är tillgänglig för smarta armbandsuret eller så kan du kontrollera själv.

Gå till Gear Manager > Settings > About Gear > Update Gear Software > Update now.

Knepigare än så är det inte. Om det finns en uppdatering kan den installeras direkt och enheten startas om. Därefter har du optimeringarna som ska ge bättre batteritid.

Första uppdateringen

Den första uppdateringen som släpptes till Gear S2 var ordentligt stor och lanserades den 24 november 2015. Då släpptes uppdateringen endast i Sydkorea vilket i det närmaste blev ett hån mot alla användare utanför Samsungs hemmanation. Inte minst då den mjukvaran bjöd på minst elva nyheter enligt skarpsynta användare. Utan en ändringslogg är allt vi känner till om mjukvaran sånt som har upptäckts men det är inga småsaker som Samsung förbättrat.


Vad sägs om att kunna ställa in när skärmen på enheten ska släckas (15s, 30s, 1min, 5min), vibration när kontakten med telefonen tappas, automatisk start av applikationer och större notifieringstext? Bara för att nämna några nyheter. Idag ska uppdateringen finnas i fler länder, inklusive våra nordiska, och komma förinstallerad på nya enheter.