Samsung Gear Fit 2 — uppdaterad med nya träningsfunktioner

Samsung Gear Fit 2

Samsung har släppt en uppdatering till Gear Fit 2 — och med den får du betydande förbättringar kring hanteringen av träningsdata. Gear Fit 2 är nu klart bättre för de som tycker om att träna och gärna gör det ofta.


Vad uppdateringen ger är stöd för automatisk paus av träning när Gear Fit 2 identifierat att användaren temporärt slutat träna. Det kan exempelvis vara under ett innebandypass med roterande spelare på plan, eller när du stannat vid ett rödljus på löparrundan.

Det som är bra med paus-funktionen är att du aldrig behöver göra något själv. Så länge Gear Fit 2 vet att du är på ett träningspass sköter den pauserna automatiskt. Ingen risk att du glömmer det själv alltså och du får mer korrekt träningsdata om ditt pass.

Samsung har också lagt in stöd för igenkänning av fler träningstyper. Gear Fit 2 kan sedan tidigare identifiera när du exempelvis går, springer eller cyklar tack vare funktionen Dynamic Workout. Nu kan aktivitetsarmbandet även identifiera sporter som basket, bordtennis, badminton, dans och fotboll. Om du tränar någon av dessa i mer än tio minuter loggas sessionen automatiskt av Dynamic Workout (även de första tio minuterna).

Slutligen har Samsung ändrat hur inomhusträningar hanteras i Gear Fit 2. Nu kan användaren själv lägga in ett förbestämt antal repetitioner och serier så att aktivitetsarmbandet kan räkna ner för varje repetition och set. Du behöver alltså inte räkna antalet armhävningar själv. Eller hur många situps du har gjort.


Mellan varje träningsset får du en uträknad tidsvila som ska maximera din återhämtning utan att du får vila för länge. Gear Fit 2 visar nerräkning och uppmanar dig direkt när det är dags att köra igång igen.

Samsung Gear Fit 2 får sin uppdatering via en ansluten telefon och du notifieras om den nya mjukvaran när den finns redo. Kanske har du redan uppdaterat ditt aktivitetsarmband? Kommentera då och berätta vad du tycker om nya funktionerna!