Samsung Gear Fit 2 uppdaterad med nya funktioner & förbättringar

Samsung Gear Fit 2

Samsung Gear Fit 2 har fått en hel rad med förbättringar och nya funktioner med den senaste uppdateringen av aktivitetsarmbandets mjukvara. Bland annat har den automatiska aktivitetsmätningen blivit bättre.

Till att börja med kan du nu får fler och utförligare detaljer från sömnanalyserna med Gear Fit 2. Perfekt för exempelvis småbarnsföräldrar som vill hålla koll på nattaktiviteterna eller om man bara vill veta hur nattsömnen har varit.

Om du tycker om att springträna kanske du uppskattar att Gear Fit 2 nu kan ställas in för specifika distans- och tidsmål. Om du vill klara din runa på en speciell tid kan aktivitetsarmbandet hjälpa dig att hålla rätt hastighet för det.

gear fit2 sw update 2017 main 2När din runda är klar kan Gear Fit 2 visa en färggraderad skala över hur länge du varit i de olika pulszonerna. På så vis blir det enklare att se hur stor andel av träningen som varit optimal för din nivå av träning. Nya mjukvaran ger även mer tillförlitlig kartplacering över vart du sprungit.

Andra förbättringar gäller den automatiskt igenkänningen av träningsmetoder. Även här ska aktivitetsarmbandet ha blivit bättre genom att enklare identifiera din träning och visa korrekt data.

Uppdateringen finns att ladda ner via Gear Manager-appen på din telefon. Allt du behöver göra är att öppna applikationen, gå till ”About Gear” för att automatiskt ladda ner uppdateringen om den finns tillgänglig. Ett tips är att använda WiFi då den väger in på 47 MB.

Med stöd för både Android och iOS, utmärkt aktivitetsmätning och bekväm design kan vi inte annat än rekommendera Samsung Gear Fit 2. Aktivitetsarmbandet får hård konkurrens av Fitbit Charge 2 som är lika bra, och inte minst alla sportklockor från exempelvis Garmin.

gear fit2 sw update 2017 main 1Om du är i behov av en praktiskt aktivitetsmätare som berättar allt om dina dagliga rörelsemönster, träningar och sömntider — då är det här rätt produkt för dig. Om inte kan du köpa den för att kolla klockan, se inkommande meddelanden och SMS samt mycket mer. Det är mer praktiskt än många tror.

Cirkapriset i skrivande stund är 1 700 kronor till 2 000 kronor för Gear Fit 2. Vill du hellre snegla på en Fitbit Charge 2 är prislappen istället runt 1 500 kronor.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.