Adobe Scan digitaliserar dina papper i PDF-format

Adobe Scan

Adobe Scan är en ny applikation för Android och iOS som digitaliserar alla dina viktiga dokument i form av PDF-filer.

Allt du behöver göra är att öppna applikationen och peka telefonens kamera mot ett dokument. Adobe Scan sköter praktiskt och enkelt resten. Filerna som skapas laddas upp till Adobe Document Cloud och du får snabb åtkomst till dem med alla kompatibla Adobe-program.

Adobe Scan är en praktisk lösning för dig som ofta använder exempelvis Acrobat Reader och dylikt. Men för alla andra finns liknande funktionalitet i andra tjänster som Evernote och Google Drive. Även Microsoft har en lösning i form av Office Lens som enkelt digitaliserar dina papper.

Adobes applikation är i grunden gratis men vill du på allvar kunna redigera och flytta om i texter krävs att plånboken plockas fram. Runt 15 dollar kostar det varje månad om du vill ha tillgång till avancerad funktionalitet.

Och kanske är det bäst att hålla plånboken så långt borta från Adobe som möjligt tills alla barnsjukdomar är eliminerade. Det krävs uppdateringar som optimerar applikationen och gör den mer stabil vid användning. Det visar tester som bland annat webbsajten Engadget har gjort.

Adobe Scan använder sig av en AI-teknik kallad Adobe Sensei. Maskininlärning som är en del av drivkraften bakom flera tjänster i Adobe Document Cloud och komponenten som gör att magin bakom Adobe Scan fungerar.

Bland annat är det Adobe Sensei som gör att applikationen kan identifiera dokument framför kameran, vad som är text och vart kanterna på dokumentet går. Det är också Sensei som optimerar de digitala filerna med beskärning, perspektivkorrigering och skuggborttagning.

Om du vill prova Adobe Scan kan du ladda ner applikationen via Google Play Store eller Apple App Store. Verktyget är helt gratis att använda om du inte vill aktivera de avancerade funktionerna för extra redigering.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.