Samsung Galaxy Tab A: Budgetmodell med S Pen

samsung galaxy tab a 2019

Samsung Galaxy Tab A är en ny surfplatta med stöd för S Pen. Modellen lanserades i slutet på mars 2019 och är en modell i budget- till mellanklassen.

Samsung Galaxy Tab A har en 8-tumsskärm med upplösningen 1 920 x 1 200 pixlar. Under skärmen sitter en Samsung-designad Exynos 7904-processor som ackompanjeras av 3 GB RAM-minne och 32 GB lagringsutrymme (expanderbart via microSD-kort).

Batteriet är på 4 200 mAh och laddas via USB-C. Det finns även två kameror på 8 megapixel (baksidan) respektive 5 megapixel (framsidan). Om du vill ha mobilanslutning finns en variant med 4G/LTE-stöd, men tänk på att detta kostar extra.

Det stora dragplåstret för Galaxy Tab A är den medföljande, aktiva styluspennan S Pen. Den har en egen hållare som sitter internt i surfplattan för att skydda pennan när den inte används. Har du använt S Pen på andra Samsung-enheter tidigare är upplevelsen i princip identisk.

samsung galaxy tab a front

Samsung Galaxy Tab A är inget prestandamonster

Nya Samsung Galaxy Tab A är knappast ett prestandamonster. Processorn är jämförbar med Snapdragon 660-processorn, men kan inte nå upp till sin konkurrent i rå prestanda. Om du inte gör riktig tunga saker som videoredigering så lär processorn dock räcka till allt annat.

RAM-minnet är tillräckligt med tanke på den begränsande processorn och lagringsutrymmet likaså. Dock hade vi haft invändningar om surfplattan inte haft microSD-kortläsaren som utökar utrymmet.

I det stora hela finns inget mycket att hurra för med Galaxy Tab A, åtminstone inte förutom stödet för S Pen (som även medföljer). Någon prislapp finns inte just nu men vi räknar med ett lågt pris som kanske tilltalar den som inte behöver hög prestanda.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.