Här är nya spårningsbrickan Samsung Galaxy SmartTag 2

Samsung Galaxy SmartTag 2

Samsung Galaxy SmartTag 2 är en ny bluetooth-tracker som har hittats hos en återförsäljare i UK. Den nya modellen är inte officiellt presenterade i skrivande stund – men det vore rimligt att Samsung går ut med en lansering inom kort.


Det här är Samsung Galaxy SmartTag 2

Galaxy SmartTag 2 är nya generationens spårningsbricka från Samsung.

Modellen har en rektangulär design med rundade hörn och ett stort hål som kan användas för att fästa brickan i exempelvis nyckelknippan, på väskan eller till bilnyckeln.

Galaxy SmartTag 2 har stöd för Ultra-Wideband (UWB) precis som Apple AirTag har. Det betyder att din UWB-kompatibla mobiltelefon kan spåra brickan med mycket bättre precision än med bara bluetooth.

Spårningsbrickan har stöd för Samsung SmartThings Find och kan spåras med hjälp av SmartThings-appen för Android.


Lästips: Stor uppdatering till Galaxy S23 fixar kameraproblem (augusti 2023)

Så mycket kostar Samsung Galaxy SmartTag 2

I skrivande stund finns inga svenska priser. Men om vi ska gå på priserna för den brittiska marknaden så ser spårningsbrickan ut att bli rejält dyr.

  • Galaxy SmartTag 2 (1-pack): 43 GBP / 600 kronor
  • Galaxy SmartTag 2 (2-pack): 70 GBP / 980 kronor
  • Galaxy SmartTag 2 (4-pack): 130 GBP / 1 800 kronor

Priserna anges exklusive moms och ska tas med en nypa salt. Just nu vet vi inte hur priset står sig mot det officiella priset när Galaxy SmartTag 2 släpps här.

Som jämförelse kostar första generationens SmartTag bara 350 kronor för ett exemplar eller 990 kronor i fyrpack. Det är alltså enorm skillnad, vilket får oss att tvivla på att omräkningen stämmer för svenska marknaden.

Design och färgalternativ

Galaxy SmartTag 2 får två färger: vit och svart.

Designen är som ovan nämnd rektangulär med rundade hörn. Storleken är anpassad för att spårningsbrickan ska fungera optimalt med nyckelknippor, och ska därför enkelt slinka ner i exempelvis byxfickan.

Några exakta mått eller vikt finns inte just nu. Mer information följer.

Lästips: Nya Apple AirTag släpps först 2025

Samsung Galaxy SmartTag+
Samsung Galaxy SmartTag+ är ett alternativ som du kan köpa redan idag. Foto: Samsung

Galaxy SmartTag 2 är inte först med UWB

Samsung har redan en spårningsbricka som använder Ultra-Wideband, nämligen modellen SmartTag+.

Båda modellerna kan spåras med UWB i kombination med Bluetooth, men kan också hittas av andra mobiltelefoner och prylar i närheten som stöder Galaxy Find Network-nätverket.

Det betyder att du – precis som med AirTags och Apple Hitta – kan få en ping i mobiltelefonen när någon annan går förbi din spårningsbricka, och med deras GPS-position noteras om den (mer eller mindre) exakta platsen.

Via MobileFun UK