Här är nya spårningsbrickan Samsung Galaxy SmartTag 2

Samsung Galaxy SmartTag 2

Samsung Galaxy SmartTag 2 är en ny bluetooth-tracker som har hittats hos en återförsäljare i UK. Den nya modellen är inte officiellt presenterade i skrivande stund – men det vore rimligt att Samsung går ut med en lansering inom kort.

Det här är Samsung Galaxy SmartTag 2

Galaxy SmartTag 2 är nya generationens spårningsbricka från Samsung.

Modellen har en rektangulär design med rundade hörn och ett stort hål som kan användas för att fästa brickan i exempelvis nyckelknippan, på väskan eller till bilnyckeln.

Galaxy SmartTag 2 har stöd för Ultra-Wideband (UWB) precis som Apple AirTag har. Det betyder att din UWB-kompatibla mobiltelefon kan spåra brickan med mycket bättre precision än med bara bluetooth.

Spårningsbrickan har stöd för Samsung SmartThings Find och kan spåras med hjälp av SmartThings-appen för Android.

Lästips: Stor uppdatering till Galaxy S23 fixar kameraproblem (augusti 2023)

Så mycket kostar Samsung Galaxy SmartTag 2

I skrivande stund finns inga svenska priser. Men om vi ska gå på priserna för den brittiska marknaden så ser spårningsbrickan ut att bli rejält dyr.

  • Galaxy SmartTag 2 (1-pack): 43 GBP / 600 kronor
  • Galaxy SmartTag 2 (2-pack): 70 GBP / 980 kronor
  • Galaxy SmartTag 2 (4-pack): 130 GBP / 1 800 kronor

Priserna anges exklusive moms och ska tas med en nypa salt. Just nu vet vi inte hur priset står sig mot det officiella priset när Galaxy SmartTag 2 släpps här.

Som jämförelse kostar första generationens SmartTag bara 350 kronor för ett exemplar eller 990 kronor i fyrpack. Det är alltså enorm skillnad, vilket får oss att tvivla på att omräkningen stämmer för svenska marknaden.

Design och färgalternativ

Galaxy SmartTag 2 får två färger: vit och svart.

Designen är som ovan nämnd rektangulär med rundade hörn. Storleken är anpassad för att spårningsbrickan ska fungera optimalt med nyckelknippor, och ska därför enkelt slinka ner i exempelvis byxfickan.

Några exakta mått eller vikt finns inte just nu. Mer information följer.

Lästips: Nya Apple AirTag släpps först 2025

Samsung Galaxy SmartTag+
Samsung Galaxy SmartTag+ är ett alternativ som du kan köpa redan idag. Foto: Samsung

Galaxy SmartTag 2 är inte först med UWB

Samsung har redan en spårningsbricka som använder Ultra-Wideband, nämligen modellen SmartTag+.

Båda modellerna kan spåras med UWB i kombination med Bluetooth, men kan också hittas av andra mobiltelefoner och prylar i närheten som stöder Galaxy Find Network-nätverket.

Det betyder att du – precis som med AirTags och Apple Hitta – kan få en ping i mobiltelefonen när någon annan går förbi din spårningsbricka, och med deras GPS-position noteras om den (mer eller mindre) exakta platsen.

Via MobileFun UK

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.