Messenger Lite stängs ner den 18 september

messenger lite

Meta har bestämt sig för att stänga ner appen Messenger Lite. Den är redan borttagen från appbutikerna på Android och iOS – och användarna varnas i appen att den snart försvinner.

Det här är Messenger Lite

Messenger Lite är en avskalad variant av Messenger. Målet med att släppa en Lite-version var för att fånga upp användare i länder med begränsat internet.

Genom att skala bort onödiga funktioner som gjorde appen svårare att använda när internetuppkopplingen var svajig så öppnade Meta för miljontals nya användare i bland annat uppstartsländer.

Messenger Lite var även populär i utvecklade länder med bra internet. Många uppskattade en Messenger-app som inte var överbelamrad med onödiga och svårnavigerade funktioner.

Då stängs Messenger Lite ner

Den 18 september stänger Messenger Lite ner för gott. Användare som fortfarande Lite-appen varnas regelbundet för nedstängningen och ombeds byta till den vanliga Messenger-appen.

Idag finns inte appen att ladda ner från varken Google Play Store eller Apple App Store. Istället får du snällt ladda ner vanliga Meta Messenger om du vill fortsätta använda meddelandetjänsten.

Eftersom alla dina kontakter och meddelanden är synkroniserade via Metas servrar så behöver du bara logga in på nytt till ditt konto. Allt finns sparat precis som det var när du slutade använda Messenger Lite.

Ladda ner Messenger från appbutikerna

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.