Samsung Galaxy S9 & Galaxy S9 Plus passerar FCC – lansering är nära

Samsugn Galaxy S8

Samsung Galaxy S9 har godkänts av amerikanska kontrollmyndigheten FCC. Det betyder att en lansering kan vara närstående, men den som hoppats på att få läsa om fler specifikationer får dessvärre vänta lite till

Faktum är att både Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus just nu finns hos FCC. De har modellnumren SM-G960F respektive SM-G965F, båda med ett godkänd certifiering från FCC den 27 december 2017.

Det enda vi får reda på av FCC om telefonerna de frekvensband som modellerna kommer att använda. Inte mycket att gå på alltså eftersom det egentligen inte påverkar någon här i Sverige.

Vad som däremot är intressant är att se tillbaka i tiden till Galaxy S8 och Galaxy Note 8. De registrerades hos FCC i mars 2017 respektive juli 2017, och båda började säljas nära månaden efter att myndigheten kontrollerat dem. Detsamma gäller för Galaxy S7 som fanns hos FCC i februari 2016 och började säljas månaden därpå.

Trolig lansering av Galaxy S9 i februari

Betyder det att Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus börjar säljas sent i januari 2018? Troligtvis är svaret nej.

Inte heller är det sannolikt att Samsung tänker hålla sina visning under CES 2018. En av världens största teknikmässor som alltid hålls under januari månad. Däremot pekar allt på Mobile World Congress i februari — mässan där Samsung normalt sett presenterar sina kommande telefoner.

Och när den sydkoreanska tillverkaren faktiskt visar upp Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus är förhoppningarna stora på riktiga monstertelefoner.

Vi vet sen tidigare att telefonerna kan använda följande hårdvara:

  • Nya generationens Snapdragon 845- och Exynos 9810-processorer
  • Dubbla bakre kameror på 12 megapixel
  • Frontkamera på 8 megapixel
  • 4GB till 6GB RAM-minne
  • Batteri på 3 100 mAh

Android 8.0 ”Oreo” ska användas direkt ur lådan, men vi hoppas så klart att Android 8.1 är redo vid lansering som en uppdatering (eller åtminstone kort efter att telefonerna når butikerna).

superbilliga Nokia 2 får Android 8.1 så borde Samsung kunna ta sig i kragen och snabbt ge sina senaste telefoner det också, eller hur?

Observera att vi använder en bild på Galaxy S8 eftersom det i skrivande stund saknas fotografier på kommande Galaxy S9.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.