Samsung Galaxy S8 kan få stereohögtalare — och saknar hörlurskontakt

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S8 kan bli den första mobiltelefonen från Samsung som har dubbla högtalare. Och telefonen kan använda teknik från Samsungs köp av Harman, ett enormt ljudföretag med tunga varumärken som Harman Kardon, JBL och AKG under sitt paraply.

Förutom stereohögtalare och ljudteknik från Harman kan Galaxy S8 också bli tillverkarens första mobiltelefon utan hörlurskontakt. Om uppgifterna stämmer går Samsung i Apples fotspår, och frågan är hur marknaden kommer att reagera på nyheten.

Istället för att använda en hörlurskontakt är det tänkt att Galaxy S8 ska använda USB Typ-C för både data- och ljudanslutning. Det kommer alltså att krävas en adapter för dina gamla hörlurar, precis som med iPhone 7 och iPhone 7 Plus. Eller så skaffar du nya hörlurar med bluetooth.

Andra detaljer som läckt ut kring Samsung Galaxy S8 är att den kan få en skärmupplösning på 2 560 x 1 440 pixlar, eller 2K som förkortningen är. Precis som tidigare är det Super AMOLED som gäller men i en uppgraderad tappning. Skarpare, bättre färger, lägre strömförbrukning.

Pressen på Samsung är just nu enorm. Floppen med Galaxy Note 7 har varit riktigt besvärande för den sydkoreanska tillverkaren, och nu krävs ett flaggskepp med aldrig tidigare skådade egenskaper för att ge Samsung upprättelse. Vad tror ni krävs?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.