Dropbox Pro & Business stöder nu offline-mappar i Android

dropbox pro android offline folders

Dropbox är en fantastisk molntjänst med riktiga bra mobila applikationer, men precis som alla andra aktörer på marknaden saknar en del viktiga funktioner. Som ett omfattande stöd för offline-visning av filer; något Dropbox nu har förbättrat rejält i sin Android-app.

Om du använder Dropbox Pro eller Business kan du nu välja att ladda ner hela mappar för offline-visning, något som tidigare var begränsat till enskilda filer. Alla filer i mappen synkroniseras automatiskt till den mobila enheten när det finns internetanslutning.

Nyheten gäller endast de med Android då funktionen ännu inte finns att använda med iOS. Dropbox tror sig kunna rulla ut offline-visning av mappar till iPhone och iPad tidigt nästa år, dock utan att gå in närmare på något lanseringsdatum. Android är dock en bra start.

Dropbox har släppt en mängd nya funktioner och lösningar under året som har gått. Bland annat ett skanner-verktyg för iOS och möjligheten att skapa Office-dokument för Word, Excel och PowerPoint direkt i molntjänsten. Vi har också fått Dropbox Paper, en konkurrent till Google Docs — och en ruskigt bra sådan dessutom.

Det är en ständig kamp mellan molntjänsterna om vilken som är bäst. Mängden gratis utrymme, kostnaden för betalutrymmet, tillgängligheten i datorn och på mobila enheter, mängden funktioner. Allt spelar roll och små detaljer kan tippa fördelen till ena eller andra aktören.

Om offline-visning av hela mappar är tillräckligt för att locka över användare från Google Drive, Microsoft OneDrive och Box återstår att se, men vi gissar att väldigt få tänker byta. Många investerar i sin befintliga tjänst, både i utrymme och pengarna, så att byta är inte alltid självklart. Vad tycker du?

Läs mer på den officiella webbsajten för Dropbox.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.