Samsung Galaxy S8 kan få Continuum-liknande funktionalitet

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S8 kan släppas med ett specialläge som förvandlar mobiltelefonen till en nästan fullfjädrad dator. Funktionen ska påminna mycket om Continuum på Windows 10 och heta ”Samsung Desktop Experience”.

Målet är att kunna erbjuda en större upplevelse där Galaxy S8 både fungerar som en mobiltelefon i handen och en dator på skrivbordet. Det senare tack vare stöd för anslutning av extern skärm, tangentbord och datormus.

För att det ska fungera krävs så kallad multitasking där flera applikationer kan köras samtidigt på skärmen, och ska vi tro bilden här under så är det precis vad som kommer. Ett stort steg för Android och inte minst Samsung.

samsung desktop experience next mobile workspace galaxys8
Bildkälla: AAWP

Om uppgifterna stämmer så klart. Innan Samsung ger en officiell introduktion och faktiskt bekräftar bilden så bör vi ta det hela med en nypa salt. Men det hindrar hos inte från att se den här funktionaliteten som framtiden för mobiltelefoner.

I takt med att hårdvaran blir allt mer kapabel och prestandan pressas upp i de små enheterna så växer också möjligheterna. Continuum med Lumia 950, Lumia 950 XL och Elite X3 fungerar utmärkt, så varför inte göra samma sak med Android-telefoner?

Tänker er scenariot att kunna ta telefonen från nattduksbordet, lägga den på laddningsplattan på skrivbordet och automatiskt ansluta till skärm, tangentbord och datormus — trådlöst så klart. Sen iväg till jobbet och samma sak där, bara lägg på en platta och anslut automatiskt.

Nu hoppas vi bara att bilden ovan är äkta, att det här faktiskt är vägen Samsung väljer att gå och inte minst att det fungerar bra. Vad tror ni?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.