Star Trek-serierna finns nu på Netflix — 726 avsnitt

star trek original

Star Trek-serierna finns numera att beskåda på filmtjänsten Netflix. Det gäller även filmerna och tillsammans omfattar innehållet hela 726 stycken tv-avsnitt och tio filmer.

Star Trek: The original series, Star Trek: The Animated Series och Star Trek: The Next Generation är alla de omarbetade versionerna med förbättrad bildkvalitet. Star Trek: Deep Space Nine, Star Trek: Voyager och Star Trek: Enterprise däremot är i sina originalskick.

star trek netflix listMånga titlar till trots så saknas några nämnvärda namn i listan. Bland annat Star Trek: Contact från 1996, Star Trek: Into Darkness från 2013 och senaste Star Trek: Beyond från 2016 finns inte med i skrivande stund.

Om Netflix lyckas säkra licenserna för dessa filmer i framtiden återstår att se, men vi har åtminstone en helt ny tv-serie med Star Trek-karaktärerna att se fram emot. Om bara några månader gör helt nya Star Trek: Discovery premiär.

Star Trek: Discovery utspelas tio år före original-serien och i serien får vi följa besättningen på USS Discovery på en spännande upptäcksfärd i rymden. 13 avsnitt är det som gäller i första säsongen men om det blir fler återstår att se.

Tidigare var det tänkt att Star Trek: Discovery skulle börja visas i januari 2017 men lanseringen har flyttats fram till kring maj månad. Och om du hade hoppats på att få se en tydlig koppling till de nuvarande filmerna så lär du bli gruvligt besviken då någon sådan inte verkar finnas.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.