Kingston DataTraveler Ultimate GT — USB-minne med 2TB lagringsutrymme

Kingston DataTraveler Ultimate GT 2TB

Kingston släpper ett USB-minne med extrema 2TB lagringsutrymme och första uppvisningen har skett under CES 2017. Det här är ett monster till portabelt lagringsutrymme i minimal form, enkel och mindre än en extern hårddisk samt otroligt kapabel.

Enligt tillverkaren kan USB-minnet hålla mer än 70 timmars videomaterial i 4K-upplösning, mer än tillräckligt för de flesta av oss. DataTraveler Ultimate GT är kompatibel med USB 3.1 Gen 1 så vill du använda USB-minnet med en port av typen USB-C är det en adapter som gäller.

Höljet är tillverkat i metall för extra tålighet mot stötar och slag, USB-minnet är dock inte vattentåligt så det gäller att hålla enheten torr. Med det sagt menar Kingston att DataTraveler Ultimate GT klarar kyla ner till -40 grader och värme upp till 85 grader celcius.

Måtten på enheten är 72 x 26.94 x 21 millimeter vilket gör USB-minnet större än de flesta andra modeller på marknaden idag. Men så rymmer den förhållandevis smäckra designen ändå upp till 2TB lagringsutrymme, så storleken lär inte vara ett bekymmer.

Kingston DataTraveler Ultimate GT är kompatibel med senare versioner av Windows, Mac OS, Linux och Chrome OS. Du har fem års garanti från Kingston, fri teknisk support hos tillverkaren och förhoppningsvis lagring som räcker livet ut.

USB-minnet släpps till butik i februari 2017 och har ett idag okänt pris.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.