Apple Watch Gen 3 — ökad batteritid & prestanda är huvudmålen

Apple Watch 950 x 500 px

Tredje generationens Apple Watch kommer att släppas sent under 2017 men redan idag har vi uppgifter som pekar på vilka förbättringar som är att vänta. Apple kommer fokusera stort på att förbättra batteriet och den generella prestandan enligt en rapport från Economic Daily News.

Att förbättra batteriet och öka batteritiden är huvudmålet för Apple och det är något som verkligen behövs. Med varje ny större version av watchOS har företaget förbättrat batteritiden med optimeringar, men nu pratar vi istället om förbättrad hårdvara med fysiskt större kapacitet.

Hur många timmar eller dagar som ska gå att få ut är det ingen som vill prata högt om idag. Vår gissning är att Apple satsar på tre dagars drift, detta då befintliga modellerna klarar upp till två dagar tack vare de förbättringar som redan gjorts. Att gå högre än tre dagar känns inte realistiskt idag.

Den andra punkten som är att öka den generella prestandan är något luddig. Apple har alltid förbättrat prestandan med sina nya produkter så det vore logiskt att Apple Watch Gen 3 också får det. Dock ska det inte röra sig om större nyheter utan mindre optimeringar på bara de punkter där det behövs.

Om det betyder mer RAM-minne, uppskruvad processor eller annat återstår att se. Med watchOS 3 gjorde Apple sin smartklocka riktigt kvick i vändningarna och med watchOS 4 är det i det närmaste garanterat att allt blir snabbare. Apple är duktiga på att peta i exakt rätt saker för ökad prestanda — så vi har stora förhoppningar.

Huawei Watch Black
Glöm att få se Apple Watch med rund design, det är en väg Apple inte är beredd att gå.

Stöd för anslutning till mobilnätet & ny skärm

Andra uppgifter pekar också på att Apple Watch kan få stöd för mobilanslutning, något som inte fanns med i nuvarande modeller på grund av begränsningar i batteritiden. Om Apple kan skruva upp batteriets kapacitet kan det öppna upp för nya möjligheter på den fronten.

Det har också pratats om att Apple tänker ersätta de befintliga skärmarna i Apple Watch med micro-led som är tunnare och lättare. Micro-led ska också ge bättre färgåtergivning och högre ljusstyrka.

Mer futuristiska detaljer som vi inte tror kommer med Apple Watch Gen 3 är möjligheten att identifiera användaren utifrån pulsavläsning. Dagens teknik kan säkert klara det, men hur säkert är det och vad kommer det att kosta? Även haptisk återkoppling i Watch Bands har diskuterats flitigt på sina håll. Det skulle potentiellt frigöra utrymme i Watch-klockan för nya komponenter.

En sak som är något av en smaksak är att Apple Watch inte väntas få någon ny design. Samma fyrkantiga utseende med rundade hörn som de tidigare modellerna alltså. Anledningen kan vi bara sia om men troligtvis har Apple stakat ut en väg som de inte kan byta så enkelt. Och frågan är om de överhuvudtaget skulle behöva byta?

Vad tror ni kommer i Apple Watch Gen 3? Kommentera gärna och berätta om era önskemål i nya modellerna!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.