Samsung Galaxy S8 & Galaxy S8 Plus kan bli superdyra

Samsung Galaxy S7

Går du och väntar på att Samsung ska släppa Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus? Det dröjer ännu ett tag innan vi får se de nya mobiltelefonerna, men redan idag vet vi att de kan bli ruskigt dyra — klart högre prissatta än befintliga Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge.

Hittills har Apple varit tillverkaren som hela tiden pressat upp sina priser till extrema nivåer, men Samsung är inte långt efter. Och med nya flaggskeppstelefonerna Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus kan den sydkoreanska tillverkaren spränga alla tidigare prisrekord på Android-marknaden.

Läckta priser visar att Galaxy S8 (SM-G950) och Galaxy S8 Plus (SM-G955) kan kosta kring 950 dollar respektive 1 050 dollar. Omräknat blir det närmare 10 500 kronor och 11 600 kronor inklusive moms. Helt galet höga priser för en mobiltelefon, även om det är toppvarianterna med mycket lagringsutrymme.

galaxy s8 s8 plus price colors
Klicka för större bild.

Kan släppas i mars eller april

Om priserna faktiskt stämmer, vilket återstår att se då de inte är bekräftade av Samsung, betyder det att de kostar lika mycket som dagens iPhone 7 Plus 256GB. Därmed har Samsung inte bara dragit priserna i höjden — tillverkaren går om Apple i fråga om höga priser på sina mobiltelefoner.

Exakt när nya telefonerna släpps återstår att se, men det pratas om att Samsung tänker hålla ett speciellt evenemang för Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus den 29 mars.

Tidigare har det ryktats att lanseringen skulle ske den 15 april, så det är mycket osäkerhet kring den stundande lanseringen just nu. För många rykten och påståenden utan att Samsung går ut med något officiellt. Klart verkar dock vara att vi inom två månaders tid får klarhet i vad den sydkoreanska tillverkaren planerar för Galaxy S-serien.

Läs mer om nyheten på SamMobile.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.