Samsung Galaxy S7 & Galaxy S7 Edge får ny Android 7.0-beta

samsung galaxy s6

Samtidigt som Google arbetar sig allt närmare lanseringen av Android 7.1.1 har de allra flesta mobiltillverkarna inte ens kommit nära Android 7.0. Om vi ska tro statistiken från Google själv använder endast 0,3 procent av alla Android-telefoner senaste Android 7.0 — och snart kanske vi får en liten ökning.


Samsung är nämligen på gång med att utveckla sin uppdatering med Android 7.0 “Nougat” för Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge. En uppdatering som redan släppts i tidig testversion till ett utvalt antal våghalsar. Nu väntar vi på den färdiga versionen och tills dess har vi en tredje beta-version att prova.

Storleken att ladda ner är cirka 300 megabyte och nya beta-versionen bjuder bara på en mängd mindre justeringar jämfört med andra betan. Det betyder med stor sannolikhet att Samsung är nära en utrullning av färdiga versionen. Innan dess har sydkoreanska tillverkaren dock lite att göra.

Exempelvis behövs buggfixar som löser problem som att skärmen på telefonen inte lyser upp direkt när strömknappen används. En irriterande detalj som många lär reta sig på men som inte skadar telefonen, fast kanske humöret. Och för Samsung gäller det att hålla sig vän med sina fans efter fadäsen med Galaxy Note 7.

nougat-beta-22


I skrivande stund vet vi inte när Android 7.0 “Nougat” släpps för Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge. Däremot vet vi att det sker interna tester med Nougat på telefoner som Galaxy Note 5, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge och Tab S2. Uppdateringarna till dessa har inte heller något lanseringsdatum, inte heller är de bekräftade att släppas än.

Har du redan Android 7.0-betan installerad på din mobiltelefon får du snart en notifiering om att en uppdatering finns redo. Kontrollerar du versionen ser du att den heter G935FXXU1ZPKK, vilket kan vara bra att kontrollera om du vill veta exakt vart du är i uppdateringskedjan.

Ser du fram emot Android 7.0? Eller har du redan Android-versionen på din telefon? Kommentera gärna och berätta!