iPhone 4 hittad på botten av en sjö — fungerade fortfarande

apple iphone4 otterbox pennsylvania

Vi rekommenderar alltid våra besökare att de använder skyddande skal på sin mobiltelefon. Det finns ingen egentlig anledning att slopa skyddet — chansen är stor att det en dag räddar din telefon. Michael Guntrum från Pennsylvania kan vittna om just det.


I mars 2015 satt Michael Guntrum och pimplade på en sjö när hans iPhone 4 halkade ner i vattnet. Högst olyckligt då den åkte ner genom hålet i isen och hamnade på botten, onåbar och ensam i mörkret. Michael Gantrum fick åka hem utan sin telefon, men skulle snart få ett kärt återseende.

Några månader senare tömdes sjön på grund av problem med en närliggande damm. När allt vatten var borta traskade Daniel Kalgren ut på botten med en metalldetektor — och hittade Michaels telefon. Begravd under 15 centimeter med slam och gyttja. Och den fungerade fortfarande.

Michael Gantrum hade nämligen placerat sin iPhone 4 i ett skal från Otterbox. Ett tätslutande skal som hindrade vattnet från att nå den känsliga elektroniken. Daniel lyckades få fram telefonnumret till Michael och kontakta honom för att kunna returnera mobiltelefonen.

Som ni kanske förstår är det viktigt att ha ett bra skal på telefonen. Att Michael hade ett tätslutande skal var bara en lyckträff då de allra flesta har mindre skyddande varianter som klarar stötar, inte vatten. Men att åtminstone ha ett grundläggande skal borde vara ett krav.


Fråga bara Michael. Han vet.