Samsung Galaxy S6 har minnesproblem

samsung-galaxy-s6


Minnesproblem med Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 har fångat teknikvärlden och tagit marknaden med storm. Det här är telefonen som lyfter den koreanska tillverkaren till nya nivåer som inte skådats sen introduktionen av företagets Galaxy 2 som släpptes 2011.

Med nya telefoner följer ny teknik. De kan vara en frälsning lika mycket som en förbannelse. Ofta får man mer av det förstnämnda och så även med Galaxy S6. Dessvärre kommer vi inte undan de problem som dykt upp längs vägen och det senaste vi hört är att minnesproblem plågar en del ägare av nya modellen.

Lösning på gång

Tacksamt nog arbetar Samsung redan på en lösning i form av flera mindre uppdateringar till mjukvaran i Galaxy S6. Innan de når ut med dessa till alla telefoner (tro mig, det kommer att dröja ett tag) finns en risk att din telefon strular en del.

Applikationer kan krascha helt oförklarligt och telefonen blir besvärligt långsam från stund till stund.


Anledningen ska vara en bugg i mjukvaran som gör att internminnet på 3 GB fylls alltför snabbt och utan att rensas igen som det ska. Android hanterar själv hur minnet ska användas och fyller respektive rensar det efter behov.

För Samsung Galaxy S6 utförs inte minneshanteringen på korrekt sätt, vilket snabbt får konsekvenser på en del telefoner. Samsung arbetar som ovan nämnt på en lösning och har bekräftat problemet. Så alla ni med en Galaxy S6 behöver inte springa tillbaka med era telefoner riktigt än – lösningen är på gång.