Tatueringar kan störa Apple Watch

apple-watch-handled

Apple Watch störs av tatueringar

Apple Watch kan ha stora problem när det kommer till tatueringar. Sensorn som sitter på armbandsurets insida närmast huden kan få problem om användarna har tatueringar just där sensorerna är placerade. Bläcket kan störa ljuset från att tränga under huden och detta är något som Apple nu bekräftar i ett officiellt meddelande.

Problem är dock inte begränsat till Apple Watch utan gäller för alla enheter som använder samma typ av sensor som armbandsuret gör. Fitbit Charge HR har exempelvis bekräftats ha liknande svårigheter med tatueringar och det är givetvis beklagligt för alla som köpt ett exemplar och nu ser störningar i användandet.

”Permanent or temporary changes to your skin, such as some tattoos, can also impact heart rate sensor performance,” adding that ”the ink, pattern, and saturation of some tattoos can block light from the sensor, making it difficult to get reliable readings.”

Apple: Använd extern pulsmätare

Apple låter även meddela att den som vill kan ansluta en extern pulsmätare via Bluetooth om man istället vill det. Dock försvinner en del av poängen med Watch om man gör det, så personligen skulle jag inte se det som en praktisk lösning såvida man inte är professionell atlet som kräver extra precisa avläsningar.

Har man en Apple-butik i närheten av sig är det godaste rådet att man besöker en sådan och kollar själv huruvida en Watch störs om man har tatueringar. Kanske inte det enklaste men man har inte mycket till val tyvärr.

De allra flesta kommer inte att drabbas på något då handlederna kanske inte är det vanligaste stället man tatuerar sig. Förhoppningsvis får vi snart sensorer som är bättre som inte störs lika mycket av bläck i hudet, eller åtminstone mer information från tillverkare som Apple vars produkter använder dem.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.