Samsung Galaxy S5 får snabbladdande batteri på 2 900 mAh

samsung-galaxy-s2-plus

Nya Galaxy S5 får stort och snabbladdande batteri


Samsung Galaxy S5 rapporteras få ett stort batteri på 2 900 mAh. Det är en rejäl ökning jämfört med de 2 600 mAh som befintliga Galaxy S4 använder och ökningen kommer inte att påverka storlek eller vikt överhuvudtaget. Välkomnande nyheter för alla som vill ha mer än bara en dags batteritid.

För att lyckas med konststycket så har Samsung tagit hjälp av uppstartföretaget Amprius som tagit fram ny batteriteknik. Frågan är om inte det hela är ett måste då Galaxy S5 påstås få en högupplöst skärm som klarar 2K-upplösning – något som garanterat kommer att ta rejält av batteriet om det stämmer.

Turligt nog så kan den nya snabbladdningstekniken som också kommer att hjälpa alla som drabbas av för tidig batteridöd. På bara två timmar kan ett urladdat batteri få full laddning igen. Lägg på möjligheten att ladda trådlöst och förhoppningsvis strömsnålare komponenter på telefonens insida så kanske Samsung har en vinnare på gång.

Vad tycker ni – har batteriet stor betydelse när ni väljer smartphone?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.