HP Slate6 VoicePad & Slate7 VoicePad på gång

hp-slate6-voicepad

Hewlett Packard ger sig in på smartphonemarknaden med två nya modeller och infriar därmed sitt löfte om att lansera nya modeller efter floppen med webOS. Det har funnits en hel del rykten, läckor och diskussioner kring vad som komma skulle – men nu har vi äntligen officiell information direkt från HP.

Slate6 VoiceTab och Slate7 VoiceTab är de båda telefonerna som ska ta Hewlett Packard tillbaka på banan igen. Med tanke på att de har 6-tums respektive 7-tumsskärm så är de mer av typen phablet än smartphone. Den förstnämnda har skärmuplösningen 1 280 x 720 pixlar medan den andra har 1 280 x 800 pixlar.

Båda använder sig av Android 4.2 ”Jelly Bean” vilket är en liten besvikelse med tanke på att allt fler tillverkare skickar med KitKat idag. Dock är gränssnittet ruskigt snyggt så kanske väger det upp lite ändå. Det finns ingen bekräftelse på att HP tänker släppa någon uppdatering för att ta telefonerna till Android 4.3 eller 4.4, så det finns inga garantier för TRIM-stödet som är så önskvärt.

Primära marknaden är Indien

Än så länge finns inga uppgifter om vilken tillverkare som står för processorerna i Slate6 VoiceTab och Slate7 VoiceTab, men känt är åtminstone att det rör sig om fyrkärniga varianter. På baksidan finns en kamera på 5 megapixel, på framsidan en med 2 megapixel. Det finns även microSD för den som behöver det.

HP tänker lansera båda modellerna i Indien först och därefter expandera till nya marknader om intresset finns. Med tanke på att HP har en stark position i Indien så är det inte konstigt om den marknaden är prioriterad, men det gäller att växa och släppa produkterna på fler om de tänker börja med smartphones igen. Frågan är hur seriös denna satsningen är och om det bara är ett halvdant försök att synas för att få rubriker – vad tror ni?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.