Samsung SM-W750V kan bli nästa storsatsning på Windows Phone

samsung-sm-w750v-konceptbild

Äntligen verkar det som att Samsung tar sig i kragen och lanserar en ny smartphone med Windows Phone. Det har varit riktig tunt på marknaden om man inte räknar in Nokia med Lumia-serien och även om de andra tillverkarna kommer med lite nytt då och då så behövs absolut fler modeller med Microsofts plattform. Kanske blir SM-W750V nya flaggskeppet som kan konkurrera med tunga namn som Lumia 1020 och Lumia 1520 – men då behövs något riktigt bra.

Vad som har noterats kring den här modellen är bland annat en 5-tumsskärm som klarar 1 920 x 1 080 pixlar och att den har 4G/LTE-stöd. Det finns också tunga uppgifter på att telefonen får Internet Explorer, något som definitivt stoppar Android från att vara en kandidat till att köras på SM-W750V. Vidare pekar allt på en lansering på den amerikanska marknaden. Därmed kan man undra huruvida modellen når den europeiska marknaden eller inte efter att ha släppts.

När vi snart börja se smartphones som har skärmupplösningar på 2K eller mer så nöjer sig Microsoft med att ge stöd för 1080p. Faktum är att Windows Phone 8 inte klarar av att hantera den redan högre upplösningen på ett bra sätt, något som gör att man mer än väl klarar sig med exempelvis Lumia 1020 (720p) istället för dyrare Lumia 1520 då det är små skillnader om man bara ser till skärmen.

Om Samsung nu bara kan göra riktigt bra ifrån sig gällande hårdvaran så finns alla möjligheter att slå mot Nokias i det närmaste totala dominans. Windows Phone behöver fler marknadsandelar för att utvecklarna ska finna något intresse i att släppa nya applikationer och tillbehör, något SM-W750V kanske kan hjälpa till med – vad tror ni?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.