Samsung Galaxy S5 får metallchassi och flexibel skärm

samsung-headquaters-logo


Samsung Galaxy S5 kommer att tillverkas i två olika versioner och ska börja säljas någon gång i februari eller mars 2014. Enligt uppgift rör det sig om en telefon med flexibel skärm och metallchassi för toppvarianten och en standard AMOLED-skärm samt plastchassi för den billigare. Båda väntas köra liknande hårdvara med en 64-bitarsprocessor som huserar åtta kärnor, 3 GB internminne och ett batteri på 4 000 mAh.

Metallichassi hett efterlängtat

Med riktigt välbyggda konkurrenter som HTC One, Nokia Lumia 1020 och Iphone 5S på marknaden så framstår Galaxy S4 nästan som ett dåligt fuskbygge. Med det inte sagt att telefonen på något sätt är bräcklig eller går sönder lättare än någon annan modell, men den känns bara inte lika väldesignad som sina jämlikar. En förbättrad konstruktion i metall har därför varit ett hett diskussionsämne hos användarna och kanske får vi detta nästa år.

Hur prissättningen kommer att bli återstår att se, men mycket mer än vad Galaxy S4 kostade vid lanseringen kan Samsung inte sätta för premiumvarianten. Det skulle skrämma för många potentiella kunder och samtidigt vara oförsvarligt – varför gå dyrare än konkurrenterna som redan har metallchassin men samma prisnivå? Cirka 5 500 till 6 000 kronor är rimligt och så en tusenlapp billigare för plastvarianten. Eller vad tror ni?