Samsung Galaxy S4 – bättre batteri med WiFi igång

samsung galaxy s4 black edition featured

Det här går egentligen emot all logik om man pratar om smartphones och surfplattor – men jag har faktiskt noterat att mitt batteri klarar sig längre med WiFi igång (utan anslutning till något nätverk) än om jag slår av det.

Att min Samsung Galaxy S4 söker av omgivningen efter tillgängliga WiFi-nät verkar batteriet inte alls påverkas av och jag blir lika förvånad varje gång procentmätaren står så högst som den gör när jag kollar.

Exakt varför det är som det är kan jag inte svara på – bara att min uppfattning baseras på den enda telefon som finns i min ägo. Om någon annan är med om något liknande skulle en kommentar längst ner uppskattas.

Det kan vara så att mjukvaran har börjat krångla och ge missvisande siffror, något som absolut måste tas med i beräkningarna. Men det känns som att telefonen klarar sig längre under dagen än vanligt och till synes helt utan anledning.

Någon mer som varit med om samma sak?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.