Samsung Galaxy S21 kan släppas utan microSD-kortplats

leaked galaxy s21 2020 winfuture

En stor fördel med Android-telefoner är att de ofta har plats för microSD-kort. Det gör att du kan utöka lagringen för exempelvis högupplöst film eller musikfiler.


Apple har aldrig erbjudit den möjligheten med iPhone-serien. Och allt färre mobiltelefoner med Android har plats för microSD-kort idag.

Enligt nya uppgifter kan det tyvärr visa sig att Galaxy S21 som släpps i januari 2021 inte har just en microSD-kortplats. Åtminstone inte på alla marknader.

Lästips: Här är Samsung Galaxy S21 & Galaxy S21 Plus – bilder & detaljer läckta

Twitter-kontot och läckaren @FronTron avslöjar att flera asiatiska länder kan få Single SIM + microSD i Galaxy S21-telefonerna. Europeiska länder däremot är låsta till Dual SIM.


Värst är det för amerikanska användare som endast får Single SIM. Alltså varken microSD eller dubbla SIM-kort är möjligt, vilket får sägas vara en rejäl nitlott.

Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, Note10+, S10e, S10, S10+ och Note9 stöder alla microSD-kort upp till 1TB. Den största modellen – Galaxy S20 Ultra – kan köpas med upp till 512GB inbyggt lagringsutrymme. Du får alltså totalt 1,5TB att leka med, vilket är ofantligt mycket i en mobiltelefon idag.

Lästips: Samsungs planer på nya mobiler under 2021 – bekräftar Galaxy S21