Webbläsaren Brave stöder nu Apple M1-datorer

brave browser logo 2019

Brave har uppdaterats till version 1.18.77 och med det får webbläsaren officiellt stöd för Mac-datorer med Apple M1-processorn.


Enligt utveckligen ska stödet göra att prestandan förbättras. Samtidigt blir energieffektiviteten högre, vilket gör att mindre ström går åt. Längre batteritid med din bärbara dator alltså.

Sen tidigare har både Google Chrome och Mozilla Firefox stöd för M1-baserade datorer. Även Microsoft Edge är på gång att få samma stöd, dock är det inte färdigt i skrivande stund.

Om du inte har provat Brave tidigare så 2021 vara rätt år att börja.

Brave är en integritetsfokuserad webbläsare som bygger på samma plattform som Chrome, vilket är Chromium. Webbläsaren är anpassad för att skydda användarens integritet genomn blockering av annonser och spårare.


Brave är kostnadsfri att ladda ner och använda, både på desktop och mobilen. Du kan hitta rätt version för dina enheter här.

För att se om du kör rätt version på din Mac med M1-processorn så går du till Inställningar > Om Brave. På äldre versioner av Brave står det ”x86_64 translated”. Om du kör senaste versionen för Apple M1 står det ”arm64”.