Samsung Galaxy S10 kan få nya skärmen Infinity-O

samsung infinity screens

Samsung Galaxy S10 kan få en skärm kallad ”Infinity-O” med inbyggd fingeravtrycksläsare. Mobiltelefonen väntas inte komma förrän till våren 2019 – men ryktena är redan i full gång.

Evan Blass är känd för sina många och träffsäkra läckor om kommande produkter. Via Twitter avslöjar han några riktigt spännande detaljer om kommande Samsung Galaxy S10.


Bland annat avslöjar Evan att Galaxy S10 kan få en helt nyutvecklad skärm som kallas Infinity-O. Den ska gå helt från kant till kant på telefonen och ha en unik övre kant.

Infinity-O har inte den ”flärp” som blev populärt med iPhone X och senare Android-telefoner. Istället finns utskurna cirklar i skärmen för kameror och sensorer, en design som Samsung har demonstrerat tidigare.

Fingeravtrycksläsare inbyggd i skärmen

Under skärmen ska det sitta en fingeravtrycksläsare som använder ultraljud för att läsa av dina fingeravtryck. På baksidan ryktas det finnas tre kameror och med operativsystemet Android 9.0 följer ett helt nytt gränssnitt – Samsung One UI.

Samsung Galaxy S10 väntas inte till marknaden förrän runt februari eller mars månad nästa år. Därmed kan vi räkna med en hel rad nya läckor innan det är dags. Och inte bara om vanliga Galaxy S10, utan även Galaxy S10 Plus som väntas komma samtidigt.

Exakt vad som kommer i Galaxy S10 nästa år återstår att se. Räkna med ny skärm, kraftfullare processor för mer prestanda, och en rad andra förbättringar.

Vad vill du ska landa i nya mobiltelefonen? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.