Problem med skärmarna till iPhone X – Apple reparerar gratis

apple-iphone-x-front

Användare av iPhone X rapporterar underliga problem med skärmarna. Plötsligt slutar skärmen att fungera, eller så sker ”tryckningar” helt av sig själv. Apple bekräftar att det finns ett problem som måste repareras i vissa enheter – så här gör du för att laga din iPhone X kostnadsfritt.


Om du har en iPhone X och upplever skärmen som problematisk när du trycker på den, då kan du behöva reparera hos Apple. Enligt företaget har vissa enheter en felande skärmmodul som gör att delar av skärmen kan sluta fungera, eller att skärmen ”tror” att du trycker på den.

Det är givetvis inte önskvärt och Apple har nu startat ett reparationsprogram för att hjälpa alla drabbade. Det gäller från dagen du köpte din iPhone X och tre år framåt.

En viktig sak är att skärmar som är fysiskt skadade på grund av yttre åverkan måste lagas innan skärmmodulen kan repareras. Och det är en mycket kostsam lagning som Apple inte tänker stå för – närmare 3 000 kronor kan det gå på.

Om skärmen är sprucken blir det dyrt att reparera

För att kolla om just din telefon omfattas av en gratis reparation av skärmmodulen slår du in serienumret på den här sidan. Glöm inte att ändra land till Sverige. Om din telefon anses vara drabbad ska du kontakta Apple eller en auktoriserad servicepartner.


Tänk på att din iPhone X kommer att återställas till fabriksinställningarna, så gör en säkerhetskopia med iTunes innan du lämnar in den. Du kan antingen besöka en serviceverkstad eller skicka in telefonen till Apple.

Om du redan har fått din skärm lagad för felade skärmmodul och betalade för det, då kan du kontakta Apple för återbetalning. Och om du köpte din iPhone X utanför Sverige så kan du få det tufft, för reparationsprogrammet gäller bara i inköpslandet.

Är din iPhone X drabbad av felande skärm? Skriv en kommentar och berätta!