Samsung Galaxy Note Pro 12.2 – här är första ”bilden”

samsung-galaxy-note-pro-12-2-patentbild

Samsung Galaxy F är kanske den mest efterlängtade telefonen på länge från den sydkoreanska tillverkaren, men den överskuggas nästan av det man tror blir Galaxy Note Pro 12.2 – en gigantisk surfplatta som kan komma att radera de oskrivna regler som säger hur en surfplatta ska se ut och fungera.

Specifikationera är sedan en tid tillbaka kända (om de nu är korrekta vill säga). Skärmen är en 12.2-tumsvariant med upplösningen 2 560 x 1 600 pixlar (16:10), processorn en 2.3 GHz Qualcomm Snapdragon 800 (varför inte egna Exynos kan man ju undra) och grafikkretsen Adreno 330. Det ska även finnas 3 GB minne, en kamera på 8 megapixel och Bluetooth 4.0, WiFi 802.11ac samt Android 4.4.2.

Den stora frågan är hur modellen kommer att se ut – och nu kan vi ha fått en första indikation på hur dragen blir. En patentansökan från augusti 2013 med tillhörande bild (artikelbilden överst) har läckt ut och den visar ett smart skal som även fungerar som en form av stöd. Exakt vad som komma skall får vi förhoppningsvis reda på under CES 2014 – vad hoppas ni på?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.