Mercedes-Benz & Pebble i stort samarbete

pebble.jpg

Mercedes-Benz samarbetar med Pebble för att lansera en specialvariant av det smarta armbandsuret. Biltillverkaren har idag flera tunga avtal med ledande teknikföretag och Pebble är bara ett i raden som används för att lyfta Mercedes-Benz bortom bildförsäljningen – och steget man nu tar är riktigt intressant då Hyundai har bekräftat att nya Genesis-modellen får Google Glass-stöd.


I de bilar som får stöd i framtiden kan information från fordonets dator skickas till Pebble-enheter, så som navigeringsdata och mycket mer. Kanske är det inte så konstigt att fler än bara Nissan (Nismo) ger sig på smarta armbandsur då det är framtiden för bärbar teknik och något riktigt hett på marknaden idag. Galaxy Gear, SmartWatch 2 och Pebble är välkända namn från Samsung, Sony och Pebble – alla följa av en teknikvärld som andlöst väntar på vad komma skall.

Vad tror ni blir nästa stora genomslag gällande smart teknik inom bilbranschen?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.