Nya kamerafunktioner i Snapdragon 805

qualcomm-snapdragon-logo

 

Nya kamerafunktioner i Snapdragon 805

Qualcomm visar upp nya kamerafunktioner som implementeras i kommande processorn Snapdragon 805. Under CES 2014 kommer hela funktionslistan att presenteras, men tills dess ger tillverkaren oss tillräckligt med information för att hålla intresset uppe – och vilket år det ser ut att bli från Qualcomm!

Tidigare berättade företaget om Ultra Sound Note, en teknik som använder ljud för att registrera sådant som skrivs på papper och som sedan omvandlas till en digital bild på en tablet med nya Snapdragon-processorn. En fantastisk lösning för artister som snart kan rita analogt och slippa skanna in resultatet manuellt.

Fokusera och behåll fokus

Nu berättar Qualcomm om Chrome Flash, Action Shot och OptiZoom – tre kameratekniker som kommer att tillföras i Snapdragon 805. Den förstnämnda tekniken gör att man kan ta två bilder efter varandra, en med och en utan blixt. Dessa kombineras sedan för att få en välexponerad bild utan att kännas kall.

Action Shot används för att sätta fokus på ett objekt och sedan behålla den fokusen även om man flyttar kameran. Perfekt när man vill komponera om bilden och inte vill hålla på och fokusera om hela tiden. OptiZoom är mycket lik Action Shot med skillnaden att tekniken används för att hålla objektiv i fokus inom ramen för bilden.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.