Samsung Galaxy Note III visas den 4 september

Galaxy Note III visas den 4 september

samsung-headquaters-logo


Samsung Galaxy Note III är en hett efterlängtad smartphone i den större skärmklassen och den 4 september ryktas det att vi får den första officiella presentationen. Telefonen kommer att visas upp tillsammans med det smarta armbandsuret SmartWatch bara två dagar innan IFA-mässan går igång, precis som med föregångaren Galaxy Note II.

Det pratas mycket om smarta armbandsur just nu då Apple, Google, LG och Samsung väntas komma med produkter i den kategorin under antingen 2013 eller 2014. Med tanke på hur stor succé Pebble fick via kickstarter så finns det absolut en marknad att ta del av, frågan är väl bara om Pebble får vara kvar så länge när företagsgiganterna kommer igång.

Om man ska nämna något om Samsung Galaxy Note III så kan nämnas att den väntas få 3 GB internminne, 5.7-tumsskärm av typen AMOLED och den senaste Exynos 5 Octa-processorn från Samsung själva. Det pratas även om att en del varianter av Galaxy Note III ska få Qualcomm Snapdragon 800 istället, precis som med Galaxy S4 där amerikanska varianten fick Exynos och europeiska fick Snapdragon 600.

SmartWatch kan eventuellt få namnet Samsung Gear, att operativsystemet i armbandsuret är Android och att den ska kunna användas tillsammans med hela Galaxy-serien med telefoner. Jag vet att det inte är mycket att gå på just nu, men räkna med att vi får se mer av det här inom kort – och inte bara av Samsung. Den stora frågan är väl hur stor nyttan är och om det inte bara är ett sätt för tillverkarna att bryta sig in på nya marknader snarare än att förbättra de befintliga.


Vad tror ni – får vi se något riktigt häftigt från Samsung i nya SmartWatch / Gear, eller är det bara en marknadsföringsgimmick?