Blockera samtal och sms i Windows Phone

windows-phone-carl-zeiss

Uppdateringen GDR2 till Windows Phone kommer till största delen med nyheter som användarna inte kan se, optimeringar under huven så att säga. Det kan röra sig om sårbarheter som elimineras, minnesläckor och annat otyg som kanske inte är uppenbara för alla. Det kommer även ny funktionalitet med GDR2 så kanske lite mer intressant än vanligt.

Man har nämligen hittat API:er som kan användas för att blockera samtal och sms i Windows Phone. Eftersom uppdateringen redan har applicerats på Nokia Lumia 925 och Lumia 1020 – utan att visa något gränssnitt som använder dessa funktioner – så kan det vara så att vi får vänta till GDR3 innan någon blockering blir aktuell i Windows Phone.

Eftersom applikationer från tredjepart inte har fullt stöd för att ligga vilandes i bakgrunden så kan de inte ta del av de nyfunna API:erna. Istället är de begränsade till GPS, musikuppspelning och push-meddelanden. Räkna med att Microsoft har planer för framtiden gällande möjligheten att blockera samtal och sms, men räkna inte med det inom den närmaste tiden.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.