Facebook Home fungerar nu med Galaxy S4

facebook-home-logo


Äntligen verkar det som att Facebook har möjliggjort för användare av Samsung Galaxy S4 att köra gränssnittet Home. Det har tagit förvånansvärt lång tid för det sociala nätverket att inkludera stöd för Samsungs senaste flaggskeppstelefon och många har valt att installera Home via inofficiella kanaler – något som nu alltså inte behövs längre.

Förutom Galaxy S4 så kan Home även installeras på Nexus 4, även det önskvärt av många användare. Vill man däremot inte installera Home överhuvudtaget utan få statusuppdateringar på hemskärmen på annat vis så är även det möjligt nu. Vanliga Facebook-appen har nämligen uppdaterats med en sådan funktion så att man slipper Home-gränssnittet.

Uppdatera Facebook, gå till inställningarna för appen och kryssa för alternativet där man väljer om statusuppdateringar ska få visas på låsskärmen. Från den skärmen kan man sedan läsa statusuppdateringar, gilla dem och även kommentera utan att behöva gå till Facebooks applikation. Vidare kan nämnas att Messenger fått en del nyheter också.

Främst rör det sig om optimeringar under huven, men även synbara nyheter. Så kallade chatheads kan nu användas på ett antal nya mobiltelefoner och då främst i budgetklassen. Bland de nämnbara modellen som stöds är HTC Wildfire och Galaxy Y – två av många billiga telefoner som rönt framgångar i den klassen. Nu saknas bara MMS-stöd som så många vill ha.


Tips: Även om Facebook Messenger inte stöder MMS (men SMS som du kanske vet) så finns möjligheten att skicka bilder direkt från Messenger till ett vanligt mobilnummer. Tyvärr kan man inte göra det via applikationen men istället Galleriet. Välj Messenger som huvudvalet för SMS, gå till Galleriet och välj bilden du vill skicka, klicka på meddelandeikonen.