Samsung Galaxy Note 9 – första detaljerna läckta

Större skärm och batteri med högre kapacitet

Bilden föreställer en Galaxy Note 8.

Går du och väntar på att Samsung ska lansera flaggskeppstelefonen Galaxy Note 9? Då får du snällt vänta till hösten – men redan idag kan du läsa de senaste detaljerna som läckt om nya telefonen.

  • Större skärm och kraftfullare batteri
  • Galaxy S-serien tar allt utrymme när Galaxy Note-serien får lämna plats
  • Oklart när Samsung tänker presentera nya telefonen
  • Kan använda fingeravtrycksläsare i skärmen

Enligt personer med insyn i utvecklingen av Galaxy Note 9 ska modellen använda en 6,4-tumsskärm med tillhörande batteri på 3 850 eller 4 000 milliamperetimmar. Knappast det mest matnyttiga att rapportera, men det berättar en del.

Det betyder att Galaxy Note 9 får en marginellt större skärm än befintliga Galaxy Note 8. Det är sannolikt att Samsung behåller upplösningen på 1 440 x 2 960 pixlar och att det är samma SuperAMOLED-panel som används.

Batteriet blir också något större. Galaxy Note 8 har ett batteri på 3 300 milliamperetimmar, så en ökning till mer än 3 850 millimperetimmar blir en rejäl skjuts i rätt riktning. Om än inte störst i klassen. Förhoppningsvis betyder det också att telefonen kan användas längre per laddning också, men det återstår att se hur optimerad hårdvaran och mjukvaran är.

Samsung Galaxy Note-serien har de kraftfullaste och dyraste telefonerna som den sydkoreanska tillverkaren släppt. De släpps under höstmånaderna och har den senaste tekniken som är i absolut framkant vid tillfället. Frågan är om Galaxy Note 9 kan gör det avtryck som serien behöver för att hävda sig i konkurrensen. Vad tror du?