Samsung Galaxy Note 9 – första detaljerna läckta

samsung galaxy note 8

Går du och väntar på att Samsung ska lansera flaggskeppstelefonen Galaxy Note 9? Då får du snällt vänta till hösten – men redan idag kan du läsa de senaste detaljerna som läckt om nya telefonen.


  • Större skärm och kraftfullare batteri
  • Galaxy S-serien tar allt utrymme när Galaxy Note-serien får lämna plats
  • Oklart när Samsung tänker presentera nya telefonen
  • Kan använda fingeravtrycksläsare i skärmen

Enligt personer med insyn i utvecklingen av Galaxy Note 9 ska modellen använda en 6,4-tumsskärm med tillhörande batteri på 3 850 eller 4 000 milliamperetimmar. Knappast det mest matnyttiga att rapportera, men det berättar en del.

Det betyder att Galaxy Note 9 får en marginellt större skärm än befintliga Galaxy Note 8. Det är sannolikt att Samsung behåller upplösningen på 1 440 x 2 960 pixlar och att det är samma SuperAMOLED-panel som används.

Batteriet blir också något större. Galaxy Note 8 har ett batteri på 3 300 milliamperetimmar, så en ökning till mer än 3 850 millimperetimmar blir en rejäl skjuts i rätt riktning. Om än inte störst i klassen. Förhoppningsvis betyder det också att telefonen kan användas längre per laddning också, men det återstår att se hur optimerad hårdvaran och mjukvaran är.

Samsung Galaxy Note-serien har de kraftfullaste och dyraste telefonerna som den sydkoreanska tillverkaren släppt. De släpps under höstmånaderna och har den senaste tekniken som är i absolut framkant vid tillfället. Frågan är om Galaxy Note 9 kan gör det avtryck som serien behöver för att hävda sig i konkurrensen. Vad tror du?