Samsung Galaxy Note 8 är bästa mobiltelefonen för videoinspelning — slår iPhone X och Pixel 2 i test

samsung galaxy note 8 kamera

Om du planerar att spela in mycket video med din mobiltelefon, då bör du skaffa en Samsun Galaxy Note 8.


Flaggskeppstelefonen från den sydkoreanska tillverkaren har i ett nyligen utfört test visat sig den som bäst stabiliserar videoinspelning i 4K-upplösning.

I testet användes fyra mobiltillverkares bästa mobiltelefoner på marknaden idag — Galaxy Note 8, iPhone X, Pixel 2 och Mate 10 Pro.

De fyra telefonerna spelade in samma typ av klipp från samma område och resultatet kombinerades i en video som skaparen Evan Rodgers lade ut på YouTube. Där är det tydligt att Galaxy Note 8 ligger ett steg före konkurrenterna; åtminstone i fråga om bildstabilitet.

Speciellt när Evan Rodgers spelar in på tunnelbanan där Samsungs telefon verkligen glänser.


Sämst i testet är Huawei Mate 10 Pro som inte hänger med i stabiliseringen. En telefon som uppmärksammats för sina annars utmärkta egenskaper.

Det kvittar hur bra skärpa och färgåtergivning en telefon har, om den inte kan stabilisera videon på ett bra sätt blir inspelningen olidlig att titta på. Optisk bildstabilisering blir allt vanligare men det är tydligt att tillverkarna är lika bra på att implementera tekniken i sina telefoner.

Är videon ovan det ultimata beviset på att Galaxy Note 8 är marknadens bästa kameratelefon?

Absolut inte. Snarare ska den ses som en indikation på att Samsung kan ligga steget före de andra i det högsta prissegmentet. Alla de testade telefonerna har andra egenskaper som kan göra dem mer intressanta än Galaxy Note 8 för just dig.

Hur stor vikt lägger du på att din telefon är riktiga bra på videoinspelning? Måste den klara 4K-upplösning? Skriv en kommentar och berätta!