Face Unlock kommer till OnePlus 5 – tillverkaren bekräftar

OnePlus 5

OnePlus 5 får en av de mest efterlängtade funktionerna som introducerades med efterföljaren OnePlus 5T — nämligen Face Unlock för att låsa upp telefonen med frontkameran.

En funktion som hyllats för sin snabbhet, men också kritiserats för att den tidigare inte fanns till OnePlus 5. En telefon som bara funnits på marknaden i cirka fem månader när OnePlus 5T släpptes.


Intresset hos användarna och pressen på tillverkaren blev så stor att Face Unlock nu bekräftats komma till OnePlus 5.

Exakt när funktionen släpps till telefonen återstår att se då inget datum är bekräftat. Nu när OxygenOS 5.0 rullas ut på alla marknader lär inte Face Unlock komma långt efter.

Och de som har provat får troligtvis bara en försmak av hur bra nästa generations ansiktsupplösning från OnePlus blir. Det har ryktats att OnePlus 6 som släpps under 2018 får infraröda kameror och Face ID-liknande teknik som iPhone X använder.

Infraröd 3D-kamera för djupläsning

Det öppnar för betydligt bättre säkerhet och en djupläsning av bilden som annars inte är möjligt.

Om tillverkarna vill att tjänster som BankID ska anamma ansiktsupplåsning som bekräftelse på exempelvis betalningar och överföringar av pengar, då krävs säkerhet i klass med Touch ID. Och där är tillverkarna inte än. Det är bevisat att Face ID kan misslyckas och öppna för obehöriga; om OnePlus 6 lyckas bättre återstår att se.

Tills dessa har vi Face Unlock som åtminstone gör ett hyggligt jobb.

Tekniken bakom Face Unlock kan låsa upp din telefon på endast 0,4 sekunder. Något OnePlus så sent som i november sade inte skulle vara möjligt med OnePlus 5. Och som tillverkaren nu, trots det, bekräftar är på gång till telefonen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.