Samsung Galaxy Note 5 är fruktansvärt feldesignad

Samsung-Galaxy-Note-5-Exciting-Tech-20151


Samsung har rönt stora framgångar med sin Galaxy Note-serie och det är lätt att förstå varför. De kraftfulla mobiltelefonerna är stabilt byggda, känns som kvalité i handen och har smarta lösningar för anteckningar. Tack vare S Pen, en aktiv styluspenna ansluten via Bluetooth ger Galaxy Note-serien hardcoreanvändarna drömtelefoner att använda.

Galaxy Note 5 som är den senaste modellen i serien är årets kanske bästa smartphone – om det inte hade varit för en fruktansvärt feldesignad detalj. S Pen som medföljer kan sättas tillbaka i hållaren baklänges och gör man det riskerar den att fastna permanent.

Användare som råkat på problemet har vittnat om styluspennor som inte gått att ta ut igen, eller efter en tids lirkande, och att Android slutat reagera på att S Pen tagits ut när man väl fått loss den. Samsungs förinstallerade pennfunktioner blir klart mindre attraktiva om man måste aktivera dem manuellt hela tiden.

Samsung visste om problemet

Det som är mest skrämmande i kråksången är att Samsung vet om problemet. Manualen till Galaxy Note 5 nämner att telefonen kan ta skada om styluspennan sätts tillbaka felaktigt och då kan man undra hur designteamet tänkte när de skapade den befintliga lösningen.


Galaxy Note 4 är säkrare med en S Pen vars topp har en liten ”knopp” som gör att felaktig isättning blir omöjlig om man inte forcerar in pennan med kraft. Något sådant finns inte på Galaxy Note 5 vilket ökar risken enormt, inte minst om man har barn eller bara är ouppmärksam.

Hur sjutton tänkte ni Samsung?