Samsung Bright Night – en kopia av Google Night Sight?

samsung galaxy s9 front kamera

Det fullkomligt väller in rykten om kommande Samsung Galaxy S10 och Galaxy S10 Plus. Ett sådant rykte är att nya mobiltelefonerna kan få en kamerafunktion som kallas ”Bright Night”.


Bright Night spekuleras i att vara en Samsung-variant av omtyckta Night Sight från Google. En funktion som tar flera fotografier i dåliga ljusförhållanden och kombinerar dem till en bättre, ljusare bild.

Här är en video som förklarar hur Google Night Sight fungerar. Den bör ge en bra förklaring och visa hur bra tekniken fungerar:

Huruvida Bright Night ens är i närheten av Google Night Sight, eller om Samsung har något annat i åtanke återstår att se. Det är inte heller klart om Bright Night överhuvudtaget släpps till användarna.

XDA Developers har man dock hittat starka referenser som pekar på att Bright Night är en riktig, fungerande funktion åtminstone internt hos Samsung:


<string name="Title_bright_night">Bright night</string>
<string name="smart_tips_bright_night_description"> Suggest mode to take bright pictures even in very dark conditions. </string>
<string name="super_night_guide_capture"> Hold your phone steady. Taking picture. </string>
<string name="super_night_guide_ready"> Brighten up this shot with Bright night. </string>
<string name="bright_night_summary"> Take bright pictures even in very dark conditions </string>
<string name="SM_NIGHT"> Night </string>
<string name="SM_NIGHT_description"> Take multiple shots and combine them to get brighter, clearer pictures in low light without using the flash. </string>
<string name="bright_night_summary"> Take bright pictures even in very dark conditions. </string>

Referenserna hittade XDA Developers genom att ta den senaste Samsung Camera APK:n i Android 9.0, för Samsung Galaxy Note 9 och dekompilera denna. Enkelt förklarat betyder det att man tar fungerande, körbar kod och bryter ner den i kodform igen för att kunna läsa innehållet.

Om Samsung Bright Night faktiskt släpps hoppas vi att det inte bara är till Galaxy S10 och Galaxy S10 Plus. Det vore rimligt att mjukvaran inte är beroende av hårdvara i de nya telefonerna, vilket i så fall gör det lovande att släppa den även till befintliga Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus.

Idag har flera tillverkare liknande lösningar i sina befintliga mobiltelefoner:

  • Huawei: Night Mode
  • Honor: Super Bright Mode
  • Xiaomi: Night Scene
  • OnePlus: Nightscape

Har du en nyare mobiltelefoner från någon av de ovanstående tillverkarn? Och har du i så fall provat deras nattlägen? Skriv en kommentar och berätta om dina upplevelser!