Samsung bekräftar: Galaxy Tab S6 med 5G är verklig – släpps under 2020

samsung galaxy tab 6 keyboard

Samsung Galaxy Tab S6 5G är en kommande surfplatta med 5G-stöd. Modellen bekräftas i det tysta på tillverkarens webbsajt, men utöver en liten notis om att modellen “kommer snart” så sägs inget om surfplattan.

  • Oklart när modellen släpps
  • Kan visas på CES 2020 i januari
  • Väntas ha samma specifikationer som Galaxy Tab S6
  • Lästips: Samsung Galaxy Buds 2 är på gång – större batterikapacitet

Redan i oktober 2019 avslöjades att Samsung arbetade på en första surfplatta med 5G-stöd. Modellnumret identifierades som SM-T866N via flera olika myndigheter, bland annat Sydkoreas “National Radio Agency” som godkänner Bluetooth-försedda elektronikprodukter.

Det är idag klart vilka specifikationer som Galaxy Tab S6 5G kommer att ståta med, utöver 5G-stödet. Det vore ingen högoddsare om Samsung pressar in samma processor, RAM-minne, kamera och lagringsutrymme som i befintliga Galaxy Tab S6. Kanske med några mindre justeringar.

Faktum är att vi inte ens vet om Galaxy Tab S6 5G släpps utanför den sydkoreanska marknaden.

Det som gör lanseringen utanför Sydkorea är 5G-stödet. Vi vet sen tidigare att LG lanserat mobiltelefoner med 5G-stöd och som av just den anledningen begränsats till ett fåtal, kompatibla marknader. Huruvida Samsung håller tillbaka Galaxy Tab S6 5G av samma anledning återstår att se.

Sannolikt att Galaxy Tab S6 5G visas på CES 2020

Eftersom Samsung redan har listat den kommande surfplattan på sin webbsajt vore det inte osannolikt om vi får se en presentation av modellen på CES 2020; en teknikmässa som går av stapeln i början på januari.

Grundmodellen Galaxy Tab S6 är en utmärkt surfplatta med nyare Android-version, hög prestanda och bra 10,5-tumsskärm. Modellen har en tillhörande styluspenna (som ingår) och är generellt omskriven som marknadens bästa surfplatta med Android för 2019/2020.

Den är inte tillräcklig för att peta ner iPad-serien från tronen dock.

Samsung har släppt några utmärkta surfplattor i Galaxy Tab-serien. Galaxy Tab S6 5G är säkert önskvärd av många, men vår förhoppning är att Galaxy Tab S7 som väntas komma under 2020 äntligen blir en ordentligt konkurrent till iPad-serien, även om det är utan 5G-stöd.

Vad hoppas du på surfplattefronten från Samsung? Väntar du på en efterföljare till Galaxy Tab S6 eller kanske planerar du att köpa en redan idag? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.