Samsung EB-U3300 – trådlös laddare med stort batteri

Samsung EB-U3300 FCC

Samsung är på gång att lansera en portable, trådlös laddare för mobiltelefoner och smartklockor – EB-U3300. Modellen registrerades nyligen hos amerikanska FCC och väntas ge en maximal effekt på 25W. Här är allt vi vet idag.

Samsung EB-U3300 är en trådlös laddare som inte släppts än på marknaden.

Modellen har hög effekt på 25W och är registrerad hos FCC. Enligt uppgift kan man ladda en trådlösa enhet samt upp till två sladdanslutna enheter samtidigt. Samsung EB-U3300 använder USB-C för laddning, både av andra enheter och interna batteriet.

Det finns ingen traditionell USB-A-port eftersom dessa är begränsade i hur hög effekt de klarar. Endast kablar för USB-C till USB-C klarar 25W, vilket alltså är maxeffekten med Samsung EB-U3300.

Den trådlösa laddningen lär dock inte klarar 25W utan snarare stanna kring 15W. Det är nämligen i nivå vad de flesta andra, högkvalitativa trådlösa laddarna erbjuder.

Samsung EB-U3300 har ett inbyggt batteri på 10 000 mAh enligt uppgift. Det räcker gott och väl för att ladda mobiltelefoner två eller tre gånger beroende på modell. Det är också en helt normal mängd som matchar vad många andra produkter har.

Så frågan är då – är det värt att vänta på Samsung EB-U3300?

Och på den frågan säger vi: det beror helt på vilket behov du har och om du är beredd att betala det premiumpris som Samsung med stor sannolikhet tar.

Fördelarna med Samsung EB-U3300 är:

  • 10 000 mAh inbyggt batteri
  • USB-C-portar med hög effekt
  • Trådlös laddning
  • Portabel design

Är det tillräckligt för att locka till köp för dina behov?

Det saknas fortfarande officiella detaljer och vi hoppas Samsung är redo att visa EB-U3300 under CES 2020 i början på januari. Då får vi i så fall fler detaljer och förhoppnigsvis en tydlig prislapp (samt lanseringsdatum).

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.