Samsung Galaxy Tab S6: Snapdragon 855, Android 9, Dolby Atmos

samsung galaxy tab 6 stylus

Samsung Galaxy Tab S6 är en ny, förbättrad surfplatta med ljusstark skärm, styluspenna och snabb processor. Här är allt du behöver veta om nya surfplattan.


Frågor som artikeln svarar på:

 • Vad är viktigast att veta om Samsung Galaxy Tab S6?
 • Vad är specifikationerna för Samsung Galaxy Tab S6?
 • När släpps surfplattan och vad kostar den?
 • Hur mycket kostar Samsung Galaxy Tab S6?

Viktiga detaljer om Samsung Galaxy Tab S6

https://www.youtube.com/watch?v=yilbQbIm7UU

Samsung Galaxy Tab S6 presenterades den 31 juli 2019 med ett cirkapris från 649 USD, eller cirka 7 595 kronor. Surfplattan släpps i färgerna grå, blå och rosa-guld.

Du kan köpa Samsung Galaxy Tab S6 i butik från den 6 september 2019.

Bland de viktigaste specifikationerna som du måste känna till finns skärmen, processorn, RAM-minnet, lagringsutrymme, batteritid och styluspennan. Här är alla detaljerna du måste tänka.


Specifikationer för Samsung Galaxy Tab S6

Skärmen: 10,5-tumsskärm med hög upplösning (2 560 x 1 600 pixlar) och Super AMOLED-panel för bra färger samt svärta. Inbyggt i skärmen sitter en fingeravtrycksläsare.

Processorn: Senaste Qualcomm Snapdragon 855 som klarar hastigheter upp till 2,8 GHz. Kraftfullare processor än det här finns inte till Android idag.

RAM-minnet: Antingen 6 GB eller 8 GB beroende på modell. Den senare ger mer utrymme för entusiast- och professionella användare som kräver lite extra, 6 GB räcker för de flesta normalanvändare.

Lagringsutrymmet: Antingen 128 GB eller 256 GB lagringsutrymme. Kan utökas med ytterligare 1 TB via microSD om så behövs.

Batteritid: Det finns ett batteri på 7 040 mAh som ger upp till 15 timmars batteritid när du kollar på film. Vilket får sägas är föredömligt bra om tiden stämmer.

Styluspennan: Samsung S Pen med magentiskt fäste för placering på surfplattans baksida. Nytt med S Pen är stöd för fjärrstyrning för uppspelning av film eller bildtagning med kamerna.

Kameran: Två kameror på baksidan (13 respektive 5 megapixel), en kamera på framsidan (8 megapixel). Kamerorna kan styras med hjälp av styluspennan.

Samsung Galaxy Tab S6 är för både hemmet och företaget

samsung galaxy tab 6 front
 • Book Cover Keyboard och laddningsställ kostar extra
 • Samsung Dex omvandlar surfplattan till en dator
 • Stöd för flera användarprofiler

Samsung Galaxy Tab S6 har stöd för flera användarprofiler. Du kan alltså ha en användare för hemmet, en för företaget och en för barnen, exempelvis.

Med Samsung Dex och ett unikt viloläge kallat ”Daily Board” ska Galaxy Tab S6 fungera som en mittpunkt för hemmet. Du kan visa familjens bilder, kalenderinlägg från användarna och ansluta surfplattan till en skärm likt en dator.

Om du köper till tangentbordet Book Cover Keyboard kan du använda Samsung Galaxy Tab S6 likt en dator varhelst du befinner dig; komplett med tangentbord och skydd runt hela surfplattan för att hindra skador.

På Book Cover Keyboard finns dessutom en speciellt Samsung Dex-knapp som snabbt växlar mellan surfplatte- och datorläge.

Det finns även ett separat laddningsställ som används för att aktivera ovan nämnda viloläge. Stället ingår inte utan måste köpas till som ett tillbehör, vilket är både synd och kostsamt.

Konstig placering för S Pen & Dolby Atmos-stöd

samsung galaxy tab 6 baksida
 • Ladda S Pen genom att sätta den på surfplattans baksida
 • Tio timmars användning med S Pen per laddning
 • Fyra högtalare med Dolby Atmos-stöd

Den tillhörande Samsung S Pen är en så kallat aktiv styluspenna. Det betyder att den ansluts via Bluetooth till surfplattan, har laddningsbart batteri och extra, avancerade funktioner. Även precisionen är mycket bättre är du skriver och ritar jämför med en billigare styluspenna.

För att ladda S Pen måste den placeras på baksidan av Galaxy Tab S6. Det finns ett speciellt utmärkt ställe på baksidan där pennan måste sitta, och vi undrar lite över hur Samsung tänkte kring placeringen eftersom styluspennan sannolikt kommer att halka av med enkelhet.

Tio minuters laddning av S Pen ger tio timmars användning. Snabbladdning är bra, eller hur?

Det finns fyra högtalare i Galaxy Tab S6 – en högtalare i varje hörn. Dessa är optimerade av kända hörlurstillverkaren AKG och har stöd för Dolby Atmos. Givetvis får du inte samma välljudande upplevelse som med ett fullstort ljudsystem, men det ökar det dynamiska om fånget och ger en klart trevligare ljudbild än traditionella, mono- eller stereolösningar.

Samsung Galaxy Tab S6 släpps i september

 • Släpps den 6 september 2019
 • Kostar från cirka 7 595 kronor
 • Tre olika färgval

Samsung Galaxy Tab S6 går att köpa i butik från den 6 september 2019.

Operativsystemet är Android 9.0 ”Pie” med Samsungs egna gränssnitt ”OneUI” ovanpå. Det är samma gränssnitt som används i företagets mobiltelefoner och smartklockor idag.

Det finns en hel rad med val kring Samsung Galaxy Tab S6. Du har olika färger, trådlösa anslutningar och mängden lagringsutrymme samt RAM-minne.

samsung galaxy tab 6 keyboard

Instegspriset är cirka 7 595 kronor för en Galaxy Tab S6 med 6 GB RAM-minne och 128 GB lagringsutrymme. Steget därifrån är cirka 8 500 kronor för 8 GB RAM-minne och 256 GB lagring.

Du kan även välja mellan bara WiFi samt 4G/LTE-stöd. För den senare tillkommer ytterligare en kostnadshöjning. Och slutligen finns tre färger att välja mellan: grå, blå och rosa-guld.

Läs mer om nya surfplattan på Samsungs officiella produktsida.

Specifikationer för Samsung Galaxy Tab S6

ModellSamsung Galaxy Tab S6
Mått244,5 x 159,5 x 5,7 mm
Vikt420 gram
OperativsystemAndroid 9.0 ”Pie” med OneUI
Skärm
Mått10,5 tum
TypSuper AMOLED
Upplösning2 560 x 1 600 pixlar
Lagring & RAM
Mängd RAM-minne6 GB respektive 8 GB
Mängd lagring128 GB respektive 256 GB
MinneskortsplatsJa, microSD, upp till 1 TB
Batteri
Kapacitet7 040 mAh
SnabbladdareJa, medföljer
BatteritidUpp till 15 timmar
Kamera
Bakre kameror13 megapixel respektive 5 megapixel
Frontkamera8 megapixel
BelysningNej
Anslutningar
BluetoothBluetooth 5.0
WiFi802.11 a/b/g/n/ac
4G/LTEJa, beroende på variant
GPSJa